شبکه اجتماعی ارز دیجیتال "کافه کریپتو"
سایر

دربارۀ مخترع بیت‌کوین بدانیم

دربارۀ مخترع بیت‌کوین بدانیم
نوشته شده توسط مدیریت

ساتوشی ناکاموتو کیست ؟ این سوالی است که شاید پاسخ آن را ندانیم اما می‌دانیم که چه کار کرده است. ساتوشی ناکاموتو ، مخترع پروتکل خرید و فروش بیت کوین و فردی است که در نوامبر ۲۰۰۸ مقاله‌ای را در مورد ارز رمز پایه در وبسایت (Mailing List) منتشر کرد.
به گزارش بانکینا، ناکاموتو در سال ۲۰۰۹ اولین نسخه از نرم ‌افزار بیت کوین را منتشر کرد و آن را از طریق وبسایت (Mailing List) در اختیار عموم قرار داد تا اینکه در پایان سال ۲۰۱۰ دیگر خبری از او در دست نیست. ناکاموتو روی این پروژه با یک تیم برنامه‌نویسی منبع باز کار می‌کرد اما تمام تلاش خود را به خرج داد تا هویتش افشا نشود. آخرین باری که کسی از او خبر داشت مربوط به بهار ۲۰۱۱ است که او اشاره کرده بود به انجام پروژه‌های دیگرش می‌پردازد.

آیا ملیت ساتوشی ناکاموتو ژاپنی بود؟
شاید نباید فقط از روی نامش او را قضاوت کنیم شاید هم برعکس.

ساتوشی در زبان ژاپنی به معنای باهوش، تیز و عاقل، ناکا به معنای واسطه یا رابطه و موتو نیز به معنای پایه و منشا است.

این صفات، مناسب فردی هستند که پایه‌گذار یک جنبش بزرگ با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند است. البته مساله این است که این کلمات معانی مختلفی دارند.

نمی‌توان حدس زد که او واقعا ژاپنی است. حتی نمی‌توان به طور قطع گفت که او یک مرد است. شاید این یک اسم مستعار است یا اینکه این نام یک گروه از افراد است.

آیا کسی بوده که در گذشته با او آشنایی داشته باشد؟
پاسخ به این سوال خیر است اما روش‌هایی که مردم برای شناسایی هویت او استفاده می‌کنند از خود جواب، جذاب‌تر است. جاشوا دیویس از روزنامه نیویورکر معتقد است که مایکل کلیر فارغ ‌التحصیل رشته رمزنگاری دانشگاه دوبلین، مخترع بیت کوین بوده است.

او بعد از بررسی سرنخ‌های زبانی در ۸۰ هزار کلمه‌ای که ناکاموتو در فضای وب قرار داده بود، به این نتیجه رسیده است. او همچنین به (Vili Lehdonvirta) که یک جامعه‌شناس اقتصادی فنلاندی و توسعه دهنده سابق بازی‌های رایانه‌ای بوده هم مشکوک است.

هر دوی این افراد دست داشتن در توسعه بیت کوین را رده کرده‌اند. مایکل کلیر حتی در نشست جهانی وب این موضوع را به طور رسمی رده کرده است.

آدام پننبرگ از وبسایت (FastCompany) این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که ناکاموتو در واقع ۳ فرد هستند: نیل کینگ، ولادمیر اکسمان و چارلز بری.

او با قرار دادن بعضی اصطلاحات خاص مقاله ناکاموتو، درون موتور جستجوی گوگل، در پی آن بود که ببیند آیا این کلمات در جای دیگری هم مورد استفاده قرار گرفته‌اند یا خیر.

یکی از این اصطلاحات درون یک اپلیکیشن که توسط این سه نفر ثبت شده بود، قرار داشت. دامنه وبسایت (bitcoin.org) که توسط ساتوشی ناکاموتو برای انتشار مقاله مورد استفاده قرار می‌گرفت تنها ۳ روز بعد از ارائه این اپلیکیشن، ثبت شده بود.

این دامنه در فنلاند ثبت شد و یکی از این سه نفر ۶ ماه قبل از آن به فنلاند سفر کرده بود. هر ۳ نفر این ادعا را رد کرده‌اند.

به هر حال در ۱۸ آگوست ۲۰۰۸ دامنه وبسایت (bitcoin.org) توسط یک سرویس ثبت دامنه ژاپنی و سرویس اینترنتی ژاپنی، ثبت شد. مالکیت دامنه در ۱۸ می ۲۰۱۱ به فنلاند منتقل شد که سبب می‌شود تئوری آدام زیر سوال برود.

عده‌ای دیگر تصور می‌کنند که مارتی مالمی یک برنامه‌نویس فنلاندی مسئول توسعه رابط کاربری بیت کوین بوده است.

انگشت اتهام به سوی جید مککالب، مالک صرافی بدنام (Mt. Gox) واقع در ژاپن، هم نشانه رفته است.

یک تئوری دیگر می‌گوید که دانیال اواماهونی و مایکل پیرس همان ساتوشی ناکاموتو هستند. چرا که آنها مقاله‌ای را همراه با هیتش توری در مورد پرداخت‌های دیجیتال منتشر کرده‌اند. این مقاله براساس کتابی است که قبلاً آنها منتشرش کرده‌ بودند. اواماهونی و توری نیز هر دو در همان دانشگاه مایکل کلیر در ایرلند درس خوانده بودند.

دو محقق دیگر به نام‌های دوریت ران و ادی شمیر از انستیتو وایزمن، قبلاً ادعا کرده بودند که بین ساتوشی ناکاموتو و وبسایت بدنام راه ابریشم رابطه‌ای برقرار است اما آنها بعداً این ادعا را پس گرفتند. ادعای آنها مبنی بر وجود رابطه بین یک آدرس در این سایت و ساتوشی بود. داستین ترامل پژوهشگر حوزه امنیت و مالک این آدرس، این ادعا را رد کرد.

در می ۲۰۱۳، تد نلسون یکی از پیشگامان اینترنت ادعا کرد که ریاضی‌دان ژاپنی، پروفسور شینیچی موچیزوکی، مخترع بیت کوین است هر چند او اقرار کرد که مدارکش چندان مستدل نیستند.

در فوریه ۲۰۱۴، لی گودمن از مجله نیوزویک ادعا کرد که او ساتوشی ناکاموتو واقعی را پیدا کرده است و نام او دوریان ناکاماتو است. او ادعا کرد که هیچ اطلاعی از بیت کوین ندارد و در نهایت مجبور شد یک وکیل برای رد این ادعا استخدام کند.

دورین ساتوشی ناکاموتو

افراد دیگری مثل: هال فینی، مایکل وبر و وی دایی از جمله کسانی بودند که نام آنها به صورت دوره‌ای در رسانه‌ها مطرح می‌شد. گروهی از زبان‌شناسان دانشگاه استون با بررسی نامه ابتدایی ناکاماتو معتقدند که او نیک سابو است.

دومنیک فریزبی، کمدین و نویسنده مشهور معتقد است که نیک سابو خالق بیت گولد به احتمال زیاد سازنده بیت کوین بوده است. او به تحقیقاتی که روی نوشته‌های ساتوشی صورت گرفته و همین‌طور میزان مهارت او در زبان برنامه ‌نویسی C++ استناد می‌کند.

در کتاب «طلای دیجیتال» که در می ۲۰۱۵ منتشر شد، نویسنده از ملاقات خود با سابو صحبت می‌کند و می‌گوید که او این را انکار کرده است.

در ابتدای ماه دسامبر ۲۰۱۵، وبسایت‌های (Wired) و (Gizmodo) ادعا کردند که ناکاماتو یک کارآفرین استرالیایی به نام کریگ رایت است. مجله (Wired) به اسنادی اشاره کرد که توسط یک منبع نزدیک به رایت در اختیار آنها قرار گرفته بود. این اسناد به تراکنش‌ها و نقش رایت در خلق بیت کوین اشاره داشتند.

وبسایت (Gizmodo) نیز به فردی ناشناس اشاره کرد که ایمیل‌های هک شده رایت را در اختیار آنها قرار داده بود. البته این ادعا بعدها توسط ناظران دیگر به خاطر ماهیت مشکوک هکی که صورت گرفته بود، رد شد.

در تمام این موارد، افرادی که احتمال می‌رفت ساتوشی ناکاموتو باشند، این ادعا را رد کردند.

در مورد ساتوشی ناکاموتو چه می‌دانیم؟
براساس مصاحبه‌هایی که با افراد آشنا با او شده، مشخص است که او به کامل بودن سیستم بیت کوین فکر می‌کرده است. بنا به گفته‌های یک برنامه نویس مرتبط با پروژه بیت کوین، او چندان از روش‌های مرسوم مهندسان نرم ‌افزار استفاده نمی‌کرده است.

ثروت او چقدر است؟
ثروت ساتوشی ناکاموتو

سرجیو لرنر یک صاحب‌نظر حوزه ارزهای دیجیتال اشاره می‌کند که ساتوشی ناکاموتو در روزهای ابتدای ارائه بیت کوین، بلوک‌های اولیه آن را در شبکه استخراج کرده و برای خود ثروتی معادل ۱ میلیون بیت کوین جمع‌آوری کرده است.

این میزان بیت کوین در حال حاضر نزدیک به ۶ میلیارد دلار ارزش دارد.

او در حال حاضر چه کار می‌کند؟
هیچ کس نمی‌داند که او در حال انجام دادن چه کاری است اما در ۲۳ آپریل ۲۰۱۱ در یکی از آخرین ایمیل‌هایش به یکی از برنامه‌نویس‌ها می‌گوید:

من کنار کشیده‌ام و سراغ انجام پروژه‌های دیگر می‌روم.

آیا او برای دولت کار می‌کرد؟
ساتوشی ناکاموتو و ارتباط او با دولت

البته شایعاتی وجود دارد. مردم تصور می‌کنند نام او به معنای سازمان مرکزی جاسوسی است اما مردم آن چیزی را خواهند دید که به دنبالش هستند و این ماهیت تئوری‌های توطئه است.

البته سوال واضحی که باید پرسیده شود این است که چرا یک سازمان جاسوسی باید ارز رمز پایه را خلق کند که در نهایت در معاملات مشکوک مورد استفاده قرار بگیرد و پلیس و دولت‌ را به دردسر بیندازد. البته که تئوریسین‌های توطئه، برای پاسخ به این سوال جواب‌هایی دارند.

جف گارزیک یک برنامه‌نویس می‌گوید:

ساتوشی ناکاموتو نرم افزار منبع بازی را منتشر کرد با این هدف که شما او را نشناسید و به او و دانشش اعتماد کنید. نرم‌ افزار منبع باز جایی برای مخفی کردن رمز و راز ندارد و کدها خودشان کاملا گویای حقیقت هستند.

همچنین استفاده از نام مستعار کار هوشمندانه‌ای بوده چرا که افراد به جای تمرکز روی خود شخص، به فناوری آن توجه می‌کنند. سرانجام بیت کوین از خود ساتوشی ناکاموتو بزرگ‌تر شده است.

(منبع: bankina.ir)

دیدگاهتان را بنویسید