برندۀ نوبل اقتصاد و بررسی تأثیر داستان ساتوشی بر رونق بیتکوین
رابرت شیلر(Robert Shiller)، اقتصاددان برندهی جایزهی نوبل و استاد دانشگاه Yale در کتاب جدید خود به نام «اقتصاد داستانی: چگونه داستانها فراگیر شده و رویدادهای مهم اقتصادی را موجب میشوند،» تاثیر داستانپردازی بر اقتصاد را بررسی کرده است.
وی در زمینهی تاثیر داستانپردازی بر ایجاد شرایط صعودی، شرایط نزولی، بحران اقتصادی، رفتار بازار و تاثیر داستان اسرارآمیز بیت کوین بر محبوبیت این رمزارز با نشریهی دانشگاهی YaleNews مصاحبه کرد. شیلر اظهار داشت:
از دیدگاه من، اقتصاد داستانی به معنای بررسی تاثیر داستانهای فراگیری است که نهتنها تفکر اقتصادی بلکه زیربنای تفکر مردم را تشکیل میدهد. ما باید بدانیم چرا مردم در بازار صعودی پول بیشتری خرج میکنند و برعکس در شرایط نزولی پول کمتری خرج میکنند. چرا مردم به بازار سهام توجه میکنند؟ چرا مردم بازار سهام را به عنوان شاخصی به منظور سنجش سلامت اقتصادی در نظر میگیرند؟
وی معتقد است که داستان اسرارآمیز بیت کوین بسیار قدرتمند است. مردم به داستانهای اسرارآمیز علاقه دارند، این نوع از روایتهای داستانی حاشیه و اخبار خود را ایجاد میکنند؛ همانند افرادی که ادعا میکنند ساتوشی ناکاموتو هستند. ممکن است افسانهی ساتوشی برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد.
شیلر اظهار داشت که طبیعت قدرتمند داستانپردازی رمزارزها موجب افزایش قیمت بیت کوین به سطح ۲۰ هزار دلار در سال ۲۰۱۷ شده است.
هویت اسرارآمیز ساتوشی ناکاموتو
داستانپردازی میتواند یک مفهوم پیچیده را به یک گفتگوی جذاب تبدیل کند. داستان اسرارآمیز خالق یا خالقان بیتکوین جذابیت بیت کوین را افزایش داده است. شیلر اظهار داشت:
بیت کوین از نظر برخی متخصصان علوم کامپیوتری یک رویا بوده است. تاکنون هویت خالق بیت کوین آشکار نشده است. ظاهرا فردی به نام مستعار ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را خلق کرده است، اما این داستان هرگز تایید نشده است. ما حتی از وجود چنین شخصی مطلع نیستیم. عنصر اسرارآمیز داستان رمزارزها اهمیت دارد.
وی افزود:
«من فکر میکنم داستانپردازی عامل مهمی در محبوبیت بیت کوین و دیگر رمزارزها محسوب میشود. داستانپردازی آنارشیسم بیت کوین (بی اعتمادی به دولتها و اعتقاد به غیر ضروری بودن وجود دولتها)، بخشی از عوامل موفقیت این رمزارز محسوب میشود. داستانپردازی بیت کوین دیدگاهی را ترویج میکند که در آن فرض میشود گروهی از جوانان خلاق یک سازمان مالی را ایجاد کردهاند که دور از دسترس دولتها قرار دارد. در حقیقت بیت کوین دارای داستان قدرتمندی است. این موضوع اگرچه مفهوم هستهی بیت کوین را تایید نمیکند، به صورت سرگرمی در ذهن مردم جای میگیرد و همانند ویدئوهای فراگیر آنها را هیجان زده میکند.»
منبع news.yale.edu
برندۀ نوبل اقتصاد و بررسی تأثیر داستان ساتوشی بر رونق بیتکوین
مطالب بیشتر
- به بهانۀ تولد 11 سالگی بیت کوین مروری بر دستاوردهای آن
- دلایل رواج و محبوبیت بیتکوین
- نابودی جهان به دست بیت کوین در سال 2025
دیدگاهتان را بنویسید