شبکه اجتماعی ارز دیجیتال "کافه کریپتو"
دانستنی‌های جهان کریپتو

چرا آینده به سکیوریتی توکن‌ها اختصاص دارد؟

چرا آینده به سکیوریتی توکن‌ها اختصاص دارد؟
نوشته شده توسط مدیریت

چرا آینده به سکیوریتی توکن‌ها اختصاص دارد؟

با گذشت زمان و به سبب رونق چشمگیر و افزایش علاقه‌مندی به رمزارزها و تکنولوژی بلاکچین، اصطلاحات و واژه‎های این حوزه و صنعت مرتبط با آن نیز بیش از پیش فراگیرتر شده و ضرورت فراگیری آنها نیز بیشتر از قبل احساس می‎شود.

در همین راستا، از میان واژگان حوزه رمزارز به اصطلاحات فراوانی بر می‎خوریم که ما در اینجا قصد داریم به مفهوم توکن، انواع آن و بطور مشخص توکن تضمینی یا اوراق بهادار که به سکیوریتی توکن (Security token) شهرت دارد، بپردازیم.

توکن چیست؟

توضیح و تعریف دقیق توکن، شاید چندان کار ساده‎ای نباشد. توکن را میتوان یک نشانه و نماد یک ارزش یا یک دارایی تایید شده قلمداد کرد. به عبارت دیگر توکن در لغت به هرگونه کالای تایید شده قابل مبادله مانند ارز، حواله طلا، آیتم‎های بازی کامپیوتری و … گفته میشود.

یک توکن را نمی‎بایست به داشتن یک نقش خاص محدود کرد و عملاً میتواند نقش‎های متعددی را در اکوسیستم خود ایفا کند. توکن‎ها انواع و اقسام مختلفی دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- توکن‎های ارزی (Currency tokens)
۲- توکن‎‎های ابزاری (Utility tokens)
۳- توکن‎های دارایی (Asset tokens)

۴- توکن‎های سهمی (Equity tokens)
۵- توکن‎های جایزه (Reward tokens)
۶- توکن‎های سودده (Dividend tokens)
۷- توکن‎های تضمینی (Security tokens)

توکن‌های ارزی (Currency tokens)

چنانکه از اسم این نوع از توکن‎ها بر می‎آید، از این توکن‌ها به‎عنوان روشی جهت انجام پرداخت و ذخیره ارزش استفاده می‌شود، که میتواند بعداً تسویه شود. لذا کاربرد این توکن‌ها مانند سایر رمزارزها مثل بیت‌کوین است.

توکن‌های ابزاری یا یوتیلیتی توکن (Utility tokens)

پیدایش اتریوم موجب به وجود آمدن توکن‌های ابزاری یا یوتیلیتی توکن شد. به این نوع از توکن‎ها، توکن‎های اپلیکیشن هم گفته میشود. برخلاف توکن‏‌های ارزی، یوتیلیتی توکن ها به دارندگان خود امکان دسترسی به یک محصول یا سرویسی خاص را می‌دهند.

برای این که به خوبی متوجه این موضوع شوید یک کمپانی ساخت بازی‎های کامپیوتری را تصور کنید. این شرکت درحال ساخت یک بازی جدید است که هنوز پروژه ساخت آن شروع نشده است. پس این شرکت با فروش یوتیلیتی توکن‌های خود به خریداران این بازی اجازه می دهد که پس از انتشار بازی، دارندگان این توکن‌ها از منافع آن بهره‌مند شوند.

فایل کوین (Filecoin) نمونه‎ی مناسبی برای این مورد است. فایل کوین با فروش توکن‌‌های ابزاری، امکان دسترسی به پلت‌‎فرم ذخیره‌سازی اطلاعات را به مشتریان خود فراهم مینماید. این رمزارز با فروش یوتیلیتی توکن های خود در نهایت موفق به جذب سرمایه‌‌ی ۲۵۷ میلیون دلاری شد.

توکن یوتیلیتی به دارندگانش اجازه می‌دهد که از امکانات پلتفرم استفاده کرده و امکان سود بردن از شبکه را به وسیله‌ی دادن حق رای به آنها فراهم می‌کند.

یوتیلیتی توکن ها به‎طور معمول بر روی یک بلاکچین مانند شبکه بلاکچین اتریوم ساخته می‌شوند و در همان شبکه می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. توکن‌هایی که در بستر شبکه بلاکچین اتریوم ساخته میشوند با نام ERC20 شناخته میشوند. از توکن‎های Ether و Sia به‎عنوان پروژه‎های موفق دیگری می‎توان یاد کرد که در گروه یوتیلیتی توکن ها (Utility Tokens) قرار میگیرند.

توکن‌های دارایی (Asset tokens)

توکن‌های دارایی، همان قالب دیجیتالی یک دارایی در یک پلتفرم یا سازمان می‎باشند. به عنوان مثال ممکن است یک توکن، نماینده و نشانگر میزان مشخصی از یک دارایی نظیر املاک یا دارایی فیزیکی همانند طلا محسوب شود.

دیدگاهتان را بنویسید